loading...

خان طلا دات کام

‌‌‌‌\"منگشت و ماغر تکه اي از بهشت زيباي خداوند که فراموش شده اند\" بخش منگشت شهرصیدون باغملک در استان خوزستان و ماغر در شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده اندکه از

منگشت و ماغر | خانطلا دات آی آر

مجتبی بدرقه بازدید : 654 چهارشنبه 16 مهر 1399 : 16:04 نظرات (0)

‌‌‌‌"منگشت و ماغر تکه اي از بهشت زيباي خداوند که فراموش شده اند"

بخش منگشت شهرصیدون باغملک در استان خوزستان و ماغر در شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده اندکه از زيباترين مناطق جغرافیای ایل بهمئی هستند این مناطق داراي روستاها و دهستان هاي متعددي هستند.اين مناطق به ترتیب در ۱۵۰ و ۲۸۰کيلومتري مرکز استانهای ذکر شده می باشند و در همجواري همدیگر قرار دارند که از دير باز يکي از مهمترين ايل راه هاي قوم بهمئی بوده ند.

این دو منطقه در فصل بهار و تابستان با هواي مطبوع و دلنشين و طبيعت سرسبز و چشمه های خروشانش بيشتر مورد توجه گردشگران بوده اند.

اين مناطق زیبا به ترتیب به چند بخش منگار ، کله ، گندمکار و غارون همچنین ممبی ، سرآسیاب یوسفی و سولک یا سروک تقسيم شده اند که منگشت در همجواري با استان چهارمحال بختیاری هم قرار دارد، پوشش گياهي این دومنطقه عموماُ از درختان بلوط و گردو است و همچنين بسياري از گياهان دارويي در اين مناطق وجود دارد که سهم بسزايي در جذب گردشگر ايفا ميکند.

همانطور که اشاره شد اين مناطق زيبا داراي روستاهاي متعددي هستند که يکي از زيباترين روستاها روستاي زيباي ممبی واقع در ۱۵کيلومتري شمال ماغر و در ۱۰کيلومتري قلهُ زیبای نجف در امتداد سلسله جبال بنگشتون است که به علت حفظ زندگی سنتی و عشایری این منطقه بکر و دست نخورده باقي مانده است همچنین روستای توریستی امام زاده عبداله در دامنه ی منگار زیبا و گندمکار با باغات گردو ، توت و هلو زیبایی خاصی به منطقه منگشت بخشیده است البته عدم دسترسي آسان و نبود جاده شاهراه باعث شده تا اين روستاي بسيار زيبا که گويي تکه اي از بهشت زيباي خداوند است از ديد عموم و مردم و گردشگران و هنرمندان پنهان بماند.

بافت عشايري يکي از زيبايي هاي فرهنگي و اجتماعي کشورمان است که در کنار هواي مطبوع و دل انگيز و انبوهي از گياهان معطر و درختان سربه فلک کشيده و چشمه هاي هميشه خروشاني مانند چشمهُ شله زار ، رودخانه رلال گندمکار اصلی ترین سرشاخه رودخانه علا و بهتر بگویم رامهرمز زيبايي و جذابيت اين روستا را در چشم و دل هر بيننده اي صد چندان ميکند.

در کنار موارد متعدد ياد شده وجود امام زادگانی بنامهای امام زاده عبداله و دوسیدالله با قدمتي چند صد ساله زيبايي مذهبي و طراوت خاصي را به اين مناطق بخشيده اند و مانند ديگر امام زاده هاي سرزمين بهمئي در ميان مردم اين روستاها و اطراف از احترام و قداست ويژه اي برخوردارند.

ساکنين روستاهاي منگشت و ماغر را مردماني با اصالت و با فرهنگ و غيور از تیره های احمدی و مهمدی از‌ ایل بزرگ بهمئی تشکيل ميدهند و همچنین درکنار آنها از ديگر طوايف ایل مانند شیوخ محترم امام زاده عبداله و بابااحمد همچنین سادات محترم طباطبایی ، میرسالار ، سیدمهمید ، منیزوری، عباسی و امام زاده سیدجمال الدین حسین هم حضور دارند.

 

تمامي اين طوايف ساليان درازي است که بسيار مسالمت آميز و برادرانه در کنار هم زندگي ميکنند روستاهاي توابع با مردمی بافرهنگ و طبيعت زيبا و ديگر ويژگي هاي کم نظيرش نيازمند توجه بيشتر مسئولين محلي و استاني است تا از اين ظرفيت هاي خدادادي در جهت پيشرفت و اباداني بيشتر مناطق فوق استفاده شود. 

به عقيده نگارنده و افرادي که از اين مناطق زيبا ديدن کرده اند ميتوان با توسعه راه هاي اسفالته و بهسازي و توسعه روستاها کمک شاياني به مردم آنها نمود همچنين رسانه هاي محلي و ملي و صداوسيماي استانهای مربوطه ميتوانند در معرفي ظرفيت هاي بکر اين مناطق و تبديل آنها به يکی از مناطق نمونه گردشگري کمک زيادي نمايند.

 

به قلم فعال ایل: مهدی پورابراهیمی

کاری از سایت خانطلا دات آی آر

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
سایت خانطلا دات کام به فرهنگ و تمدن ایل بهمئی می پردازد.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 59
  • کل نظرات : 48
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 27
  • آی پی دیروز : 53
  • بازدید امروز : 46
  • باردید دیروز : 73
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 31
  • بازدید هفته : 772
  • بازدید ماه : 2,312
  • بازدید سال : 16,626
  • بازدید کلی : 150,378